Bretonse bonenschotel éénpan's gerecht

home > hoofdgerechten > Bretonse bonenschotel éénpan's gerecht

De witte bonen weken en afgieten. Kook ze vervolgens gaar. Smelt het vet. Snijd het vlees in dobbelsteentjes en laat het in het vet aan alle zijden bruin worden. De gesnipperde ui erbij doen, eveneens laten kleuren en tenslotte het geheel afblussen met 1 pollepel bouillon. De tomatenpuree en de paprikapoeder eraan toevoegen. Het vlees zo’n 1½ tot 2 uur zachtjes laten stoven. Doe de bonen erbij. Pers de knoflook boven de pan uit. Tenslotte de soepgroente erdoor mengen en het geheel met de deksel op de pan nog een kwartiertje op laag vuur laten pruttelen. Lekker met warm stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g witte bonen, 100 g ossewit, 500-750 g hamlappen of runderfilet, 1 grote ui, 1 pollepel bouillon, 2-3 eetl. tomatenpuree, 1 eetl. paprikapoeder, 3 teentjes knoflook, 1 pakje boerensoepgroente, 1 grote aardappel, zout, peper