Broccoliflan met ham en kaas
home > hoofdgerechten > Broccoliflan met ham en kaas
Kook de broccoliroosjes beetgaar in kokend water met zout. Laat ze uitlekken. Verdeel de broccoli over de bodem van een ingevette lage taartvorm van circa 20 cm doorsnede of een ovenvaste koekenpan met dezelfde doorsnede. Strooi de reepjes ham erover en 50 g geraspte kaas. Klop de eieren los met wat zout en peper en de crème fraîche en roer de rest van de kaas erdoor. Schenk dit mengsel in de vorm en bak de flan 20-25 min. in een voorverwarmde oven op 180°C tot hij gestold is. Serveer de flan met een groene salade met een dressing van de beide oliesoorten, azijn en zout en peper naar smaak.
Ingrediënten voor 4 personen
1 broccoli in roosjes, zout, peper, 100 g gekookte ham in reepjes, 125 g geraspte lichtbelegen boerenkaas, 4 eieren, ½ dl crème fraîche, 1 kropsla in stukken, 3 el olijfolie, 1 el zonnebloemolie, 1 el balsamicoazijn