Exotische kalfsschnitzels

home > hoofdgerechten > Exotische kalfsschnitzels

Droog het vlees met keukenpapier. Verhit 60 g boter en bak het vlees in ongeveer 10 min. aan beide zijden mooi van kleur. Strooi er dan peper en zout op. Maak intussen in een steelpan de olijven warm in de rest van de boter. Snijd de dooier in 4 plakjes. Leg het vlees op een verwarmde schotel en garneer met ei, ansjovis en olijven. Laat intussen de wijn in de bakboter grotendeels verdampen, schenk wat water bij de jus en serveer deze in een verwarmde kom. Lekker met gebakken aardappelen en een frisse salade.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kalfsschnitzels van 100-150 g per stuk, 80 g boter, versgemalen peper, zout, 100 g groene olijven zonder pit, 1 gekookte eierdooier, 4 ansjovisfilets uit blik, 4 eetl. witte wijn of 1 eetl. citroensap