Gaisbergse stoofpot
home > hoofdgerechten > Gaisbergse stoofpot
Het vlees, de peperkorrels, kruidnagelen, het laurrierblaadje, en wat zout in het water doen, aan de kook brengen, afschuimen, ca. 30 min. laten koken. De pasta in koud water opzetten, aan de kook brengen, en gaar koken, afgieten, en even opzij zetten. Drie uien pellen, snipperen, de prei pellen, in ringen snijden, de knolselderij schillen, in blokjes snijden. De wortels schrappen, in blokjes snijden, de peterseliewortel schoonmaken, schrappen, in blokjes snijden. Dit alles in de bouillon doen, aan de kook brengen, ca. 45 min. laten koken. Het vlees eruit halen, in blokjes snijden, de groenten er met een schuimspaan uit halen, met de blokjes vlees warm houden. De aardappels schillen, wassen, in blokjes snijden, in de bouillon doen, aan de kook brengen, in ca. 15 min. gaar laten koken. Vlees en groenten weer in de bouillon doen, de gare pasta toevoegen, meeverwarmen, het gerecht met zout en peper op smaak brengen. De andere drie uien pellen, in ringen snijden, 50 g boter laten smelten in koekenpan, de uiringen daarin bruin bakken, over het gerecht verdelen, het gerecht daarna meteen opdienen.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g rundvlees, 400 g pasta, ½ theel. peperkorrels, 3 kruidnagelen, 1 laurrierblaadje, 1,5 l water, 6 uien, 1 prei, 1 knolselderij, 2 wortels, 1 peterseliewortel, zout, 50 g boter