Garnalen met rijst Gamberi conriso
home > hoofdgerechten > Garnalen met rijst Gamberi conriso
Eigenlijk moet men hiervoor de grote Middellandse Zee-garnalen gebruiken, maar met kleine Noordzeegarnalen kan men zich uitstekend behelpen. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet ze daarna af en laat ze droog worden (± 15 min.) in de pan met de deksel erop. Verhit vier lepels olijfolie, fruit er een gesnipperde ui in en wat heel klein gesneden knolselderij. Laat dit 10 min. smoren. Voeg dan de tomatenpuree toe, wat witte wijn, basilicum, zout, peper en laat dit zachtjes pruttelen en tot dikke saus worden. Voeg er dan de doperwten aan toe (mogen ook gaargekookte verse of diepvriesdoperwten zijn) en de garnalen. Laat dit even door en door warm worden, maar vooral maar enkele seconden, anders worden de garnalen taai. Schep op voorverwarmde borden wat rijst, en giet daarover de garnalensaus.
Ingrediënten voor 4 personen
olijfolie, 1 ui, knolselderij, 1 blikje tomatenpuree, witte wijn, basilicum, zout, peper, 1 klein blikje doperwten, 250 g garnalen, 300 g rijst