Gehakt in kerriesaus met rozijnen en appel

home > hoofdgerechten > Gehakt in kerriesaus met rozijnen en appel

Doe het gehakt in een kom. Voeg de gehaktkruiden toe. Week het brood in koud water, knijp het uit en verkruimel het bij het gehakt. Snijd het bosuitje fijn en meng het met de eierdooier door het gehakt. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal van het gehakt en zet ze tot ze worden gebakken in de koelkast. Smelt voor de saus de boter in een steelpan en roer er de bloem en de kerrie door. Blijf op laag vuur 2 min. roeren. roer met een garde scheut voor scheut de melk door het bloemmengsel en voeg de volgende scheut pas toe als het mengsel kookt en glad geroerd is. Voeg de rozijnen toe en laat de saus al roerend nog 2 min. zachtjes koken om de bloemsmaak te neutraliseren. Breng de saus op smaak met een scheutje citroensap of azijn, zout en peper. Voeg de in kleine stukjes gesneden appel kort voor het serveren door de saus. Bak de gehaktballetjes in de braadboter rondom bruin en gaar. Schep ze op een schaal en giet er de saus over. Lekker met rijst, pasta of aardappelpuree en een salade.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g gehakt, half om half (ongekruid), 1 zakje gehaktkruiden, 2 sneetjes wittebrood, 1 bosuitje, 1 eierdooier, 40 g braadboter

voor de saus:

25 g boter, 25 g bloem, 1 eetl. milde kerriepoeder, ¼ l volle melk, 1 eetl. rozijnen, ½ appel, scheutje citroensap of azijn, zout, versgemalen peper