Gemarineerde biefstukjes
home > hoofdgerechten > Gemarineerde biefstukjes
Leg de dunne biefstukjes naast elkaar op het werkvlak. Roer de opgesomde ingrediënten voor de marinade door elkaar. Bestrijk de lapjes met behulp van een keukenkwastje aan beide kanten dun met de marinade en laat kort intrekken. Verhit een koekenpan met een dikke bodem op hoog vuur en druppel wat olie over de bodem. Bak de biefstukjes met een paar tegelijk ca. ½ min. per kant tot ze bruin zijn en schep ze meteen op een voorverwarmde schaal. Bedruppel ze met de resterende marinade en bestrooi ze met de sesamzaadjes. Lekker met rijst en roergebakken groenten.
Ingrediënten voor 4 personen
8 platgeslagen biefstukjes (samen ca. 500 g), plantaardige olie om in te vetten, 2 eetl. geroosterde sesamzaadjes
voor de marinade:
1 eetl. sojasaus, 1 eetl. blanke azijn of citroensap, 1 theel. sambal, 2 theel. honing, 2 eetl. plantaardige olie