Gemarineerde runderlende
home > hoofdgerechten > Gemarineerde runderlende
Was de groenten en snijd ze in stukjes en laat deze met de specerijen, azijn en wijn 1 min. koken. Laat afkoelen, leg het vlees erin en laat dit 1 dag marineren. Droog de lende af, neem de groenten uit de marinade en zet deze weg. Verhit de boter in een pan en bak het met peper en zout ingewreven vlees rondom bruin. Voeg tomatenpuree en bloem toe, laat alles even fruiten, doe de marinade erbij en laat het vlees ca. 1½ uur zachtjes sudderen. Neem het vlees uit de pan, zeef de saus en breng zo nodig op smaak. Geef er aardappelsbeignets en veenbessen bij.
Ingrediënten voor 4 personen
750 g runderlende, 1 wortel, ¼ selderijknol, 1 ui, 1 laurierblad, 1 theel. peperkorrels, 6 jeneverbessen, 1/8 l. azijn, 3/8 l. witte wijn, 2 eetl. boter, 2 eetl. tomatenpuree, bloem, zout, peper