Gentse waterzooi
home > hoofdgerechten > Gentse waterzooi
Krieltjes bijna gaarkoken, afgieten en laten afkoelen. Intussen knolselderij schillen, in plakken snijden en vervolgens in luciferdunne reepjes. Schil van peen schrappen. Prei in de lengte halveren en schoonspoelen. Prei en peen in even grote reepjes als knolselderij snijden. In pan 750 ml water met citroensap aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Kipfilethaasjes halveren. Vuur laag draaien, crème fraïche door bouillon roeren en kip hierin in ca. 5 min. gaar pocheren. Krieltjes en groentereepjes toevoegen en nog 3 min. zachtjes meekoken. Waterzooi op smaak brengen met peper, in vier diepe borden scheppen en bestrooien met selderij.
Ingrediënten voor 4 personen
350 g krieltjes, ½ knolselderij, 1 kleine winterpeen, 1 dunne prei, ½ citroen geperst, 1½ kippenbouillontablet, 300 g kipfilethaasjes, 200 ml crème fraïche, 2 takjes selderij fijngehakt, peper