Gevulde aubergines als hoofdgerecht
home > hoofdgerechten > Gevulde aubergines als hoofdgerecht
Dit gerecht kan tevoren zoveer gereed gemaakt worden, dat het alleen nog in de oven moet. Was de aubergines, snijd ze overlangs doormidden en haal met behulp van een lepel voorzichtig het vruchtvlees eruit. Haal het varkens-, rund- en vruchtvlees tezamen door de vleesmolen. Maak hiervan met wat zout, peper, kerriepoeder, paprikapoeder en sardellenpasta een pikante farce (vulling). Vul met deze farce de auberginehelften en dek die af met geraspte kaas. Leg hier en daar een klontje boter erop. Zet de aubergines tenslotte in een platte ovenschotel met een heel klein bodempje water, 45 min. in een matig warme, voorverwarmde oven. Geef er droge witte rijst bij, met apart uit een pakje tomatensaus.
Ingrediënten voor 4 personen
2 mooie aubergines, 200 g varkensvlees, 200 g rundvlees, 1 ei, zout, peper, snufje kerriepoeder, paprikapoeder, sardellenpasta, 4 eetl. geraspte Gruyère kaas, boter