Gevulde kalfsborst
home > hoofdgerechten > Gevulde kalfsborst
Vermeng de ontvelde worst, fijngehakte kruiden, specerijen, eigeel en verkruimeld brood en vul met dit mengsel de net niet geheel doormidden gesneden kalfsborst. Stop de 2 van schil ontdane hardgekookte eieren er middenin en naai het vlees dicht. Wrijf de kalfsborst in met peper en zout en leg hem met de platte kant naar beneden op een rekje in de braadslee. Braad hem in een voorverwarmde oven 30 min. met toevoeging van gesnipperde ui en plakjes wortel, bij een temperatuur van 200ºC. Schakel terug tot 180ºC. en braad nog een uur verder. Laat het vlees 10 min. met rust alvorens te snijden. Kook het braadvocht los met de witte wijn en zeef de saus. Geef er een gekookt aardappeltje bij en spinazie.
Ingrediënten voor 4 personen
750 g kalfsborst zonder been, 200 g verse worst, 2 hardgekookte eieren, 125 g verse kruiden (kervel, bieslook), zout, peper, nootmuskaat, 1 snee oud brood, 1 ui, 1 eigeel, 1 wortel, 1/8 l. witte wijn