Hachee
home > hoofdgerechten > Hachee
De uien pellen en grof snipperen. In braadpan boter verhitten en vlees al omscheppend bakken. Ui na ca. 2 min. meebakken. Vlees bestrooien met zout, peper en bloem en omscheppen. Bouillontablet en ½ l warm water toevoegen, zodat vlees net onderstaat. Azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toevoegen. Aan de kook brengen en vlees met deksel schuin op de pan op zacht vuur in ca. 3 uur gaar stoven. Jus proeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper. Serveren met gekookte aardappels of aardappelpuree en rode kool.
Ingrediënten voor 4 personen
600 g grof gesneden hacheevlees, 5 uien, 50 g boter, zout, versgemalen zwarte peper, 2 volle eetl. bloem, 1 vleesbouillontablet, 2 eetl. azijn, 1 theel. suiker, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, ½ l warm water