Hampannenkoeken

home > hoofdgerechten > Hampannenkoeken

Zeef de bloem in een schaal en maak er met eieren, melk, water, zout en nootmuskaat een beslag van. Snipper de geschilde uien fijn en fruit ze 5 min. in een eetl. boter. Snijd de ham in kleine stukjes en voeg deze met plakjes champignons bij de gefruite uitjes. Voeg daarna gehakte peterselie, peper, tomatenpuree en witte wijn toe en laat alles nog 2 min. sudderen. Breng de vulling pikant op smaak. Bak van het beslag in de hete boter pannenkoekjes, houd ze warm en vul ze ten slotte met de hamragoût. Geef er een andijviesalade bij (zie salade’s).





Ingrediënten voor 4 personen

200 g bloem, 3 eieren,1/8 l melk,¼ l water, zout, nootmuskaat, 2 uien, 2 eetl. boter, blikje gesneden champignons, 200 g gekookte ham, ½ bosje peterselie, peper, 1 eetl. tomatenpuree, ½ kopje witte wijn