Hutspot van ui wortel, doperwtjes en kerrie
home > hoofdgerechten > Hutspot van ui wortel, doperwtjes en kerrie
Schil de aardappels en was ze. Snijd de gepelde uien in ringen. Schil de winterwortels, was ze en snijd ze in dunne plakken. Kook de aardappels gaar in water waaraan het bouillontablet is toegevoegd. Bak intussen in een koekenpan de uiringen in de olie en de boter in ongeveer 20 min. zacht en glazig. Voeg na 10 min. de wortelplakjes en de kerriepoeder toe. Leg een deksel op de pan en bak de wortelplakjes op een laag vuur beetgaar. Doe op het laatste moment de doperwten in de pan en laat ze ontdooien en warm worden. Schep het mengsel tijdens het bakken af en toe om. Breng op smaak met zout en peper. Giet de aardappels af en vang het kookvocht op. Pureer met een stamper de aardappels. Voeg een scheutje kookvocht toe om een smeuïge puree te krijgen. Schep de kerrie-groenten door de puree. Dien meteen op. Lekker met gebraden gehaktballetjes, karbonades of rookworst.
Ingrediënten voor 4 personen
750 g aardappels (afkokers), 250 g uien, 250 g winterwortels, 1 bouillontablet (groenten of vlees), 25 g boter, 1 eetl. zonnebloemolie, 1 á 2 eetl. kerriepoeder, 1 klein pakje diepvriesdoperwten, zout, peper