Kalkoen op z'n Chinees

home > hoofdgerechten > Kalkoen op z'n Chinees

Snijd het vlees in plakjes van ½ cm. en laat deze minstens een uur trekken in soja met gemberpoeder. Snijd wortels, prei, courgette en venkel na het wassen eveneens in plakjes, laat de paddenstoelen 1 min. in water koken, de soe-oen 2 min., laat alles goed uitlekken en was de taugé. Hak de gepelde ui en knoflook fijn, verhit olie in een braadpan en braad de met maïzena bestoven plakjes kalkoen snel bruin. Neem ze uit de pan en fruit in de olie ui en knoflook tot ze glimmen, en doe er de plakjes wortel, prei, courgette en venkel bij. Laat alles nog ca. 5 min. stoven. Voeg mie, paddenstoelen en taugé toe en naar smaak zout (vetsin), peper, azijn en abrikozenjam. Doe eventueel een scheutje bouillon en soja erbij, binden met maïzena. Leg de stukken kalkoen in de saus en zorg dat het niet meer aan de kook komt. Opdienen met witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

375 g kalkoenborstvlees, 3 eetl. soja, 1 theel. gemberpoeder, 2 wortels, 1 prei, 1 courgette, 1 kleine venkelknol, 2 eetl. gedroogde Chineese paddenstoelen (Mu-err), 25 g soe-oen, 1 ui, 100 g taugé, 1 teentje knoflook, 6 eetl. olie, 1 eetl. maïzena, ¼ kopje wijnazijn, 3 eetl. abrikozenjam, zout, peper