Kalkoenfilet in romige mosterdsaus
home > hoofdgerechten > Kalkoenfilet in romige mosterdsaus
Snijd het vlees in reepjes van 1 cm dik en haal ze door de met kerrie vermengde bloem. Snipper de ui. Braad het vlees 3 min. aan in met boter vermengde hete olie. Zout het vlees daarna, doe het over in een vergiet, maar vang het braadvocht op. Doe de uiensnippers in de pan, bestuif ze met een volle theel. bloem en laat ze 1 min. fruiten. Voeg room, ½ kopje water, braadvocht en mosterd toe. Laat het sausje even doorkoken, leg het vlees daarna hierin en laat dit (maar niet tot kookpunt) warm worden. Doe de ragoût vervolgens in een schaal, strooi er wat gehakte kervel over en geef er gekookte groene noedels bij, die met wat geraspte kaas is vermengd.
Ingrediënten voor 4 personen
375 g kalkoenfilet, ½ theel. kerrie, 1 theel. bloem, 1 ui, 1 eetl. olie, 1 eetl. boter, zout, 1/8 l zure room, 1 eetl. mosterdsaus, kervel, 300 g groene noedels, geraspte kaas