Kalkoenreepjes in roomsaus
home > hoofdgerechten > Kalkoenreepjes in roomsaus
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Champignons schoonborstelen en in plakjes snijden. In braadpan boter verhitten en kalkoenreepjes 3 min. bakken. Champignons toevoegen en 3 min. meebakken. Bloem erover strooien en geheel 2 min. laten pruttelen. Room erbij schenken en goed roeren tot licht gebonden saus ontstaat. Bouillontablet erboven verkruimelen en door saus roeren. Saus 2 min. tegen de kook aanhouden. Tuinerwten (in magnetron) volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Kalkoen in roomsaus met zout en peper op smaak brengen en met rijst en tuinerwten serveren.
Ingrediënten voor 4 personen
300 g zilvervliesrijst, 250 g champignons, 50 g boter, ca. 350 g kalkoen in reepjes, 4 eetl. bloem, 400 ml kookroom, 1 kippenbouillontablet, 450 g tuinerwten (pak diepvries), zout, peper