Kefta Marokaanse kroketjes

home > hoofdgerechten > Kefta Marokaanse kroketjes

Hak de peterselie grof in de keukenmachine. Voeg de ui toe en hak deze eveneens grof. Voeg de helft van het vlees toe en hak dit te zamen met het ui-peterseliemengsel fijn. Doe het geheel over in een aparte schaal. Hak het overige vlees fijn in de keukenmachine. Doe de vleesmassa weer in de kom. Voeg het ei en de kruiden toe. Gebruik een paar keer de momentschakelstand en daarna ca. 10 sec. de hoge stand van de keukenmachine om alles goed door elkaar te mengen. Laat het enige tijd rusten. Maak van het vlees rolletjes in de vorm van een kroket (± 10 cm lang). Rijg ze aan spiesen. Druk ze stevig aan. Grill de spiesen onder regelmatig keren in ca. 10 min. aan alle kanten donkerbruin. Lekker met frites.





Ingrediënten voor 4 personen

1 bosje peterselie, 1 ui, 500 g lamsvlees, 1 ei, 1 theel. gemalen komijn, 1 eetl. paprikapoeder, ¼ theel. cayennepeper, 1 theel. kaneel, zout