Kerriekip met sinaasappelrijst
home > hoofdgerechten > Kerriekip met sinaasappelrijst
Van 1 sinaasappel schoongeboende schil raspen. Rijst met 450 ml water, sinaasappelrasp en wat zout aan de kook brengen en in 10 min. gaarkoken. Intussen kip met kerriepoeder en zout bestrooien. In pan boter verhitten, kip met ui in 10 min. bruin en gaar bakken. Erwten door rijst roeren en 5 min. meekoken. Sinaasappels dik schillen en vruchtvlees in plakjes snijden. Tuinkers losknippen en door gare rijst scheppen. Kipfilets uit pan nemen en in plakken snijden. Rijst, kip en ui over vier borden verdelen, plakjes sinaasappel ernaast leggen.
Ingrediënten voor 4 personen
2 sinaasappels, 250 g rijst, 4 kipfilets (ca. 400 g), 1 eetl. kerriepoeder, 2 eetl. boter, 2 rode uien in kwarten, 450 g tuinerwten (of doperwten diepvries), 1 doosje tuinkers