Kip met kokos en ananas

home > hoofdgerechten > Kip met kokos en ananas

In dit recept wordt de kip met kokos gepaneerd, wat een heel exotische smaak geeft.

De filets met wat peper en zout bestrooien en met de sojasaus bestrijken. In een diep bord het ei loskloppen. Op een ander bord de kokos strooien. De filets eerst door het ei en dan door de kokos wentelen. In een koekenpan de boter lichtbruin laten worden. Hierin op een zacht vuurtje de filets aan eidere kant 4-5 min. bakken. De filets op een schaaltje leggen. De ananas op een hoog vuur in de bakboter 1 min. om en om bakken. Het ananassap toevoegen. De ananas op de filet leggen, de jus erover schenken en direct serveren. Lekker bij rijst en Chinese kool.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kipfilets, peper, zout, 2 eetl. sojasaus (ketjap), 1 ei, 3-4 eetl. gemalen kokos, 40 g boter of margarine, 4 schrijven ananas, 4 eetl. ananassap uit het blik