Kipfilets in champignonsaus
home > hoofdgerechten > Kipfilets in champignonsaus
Leg de kipfilets naast elkaar op een bord en bestrooi ze met de bloem, waar wat zout en peper door is geroerd. Klop het teveel aan bloem af. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en houd het donkergekleurde deel apart voor de garnering. Verhit de boter in een pan en braad de kipfilets rondom goudbruin. Neem ze uit de pan. Doe de champignons in de pan en het uitgeperste teentje knoflook, en laat ze omscheppend bakken tot het vrijgekomen vocht van de champignons is verdampt. Laat het lichtgekleurde deel van de bosuitjes en de dragon kort meebakken. Blus af met de bouillon en roer de room door de champignonsaus. Breng op smaak met het citroensap en zout en peper. Leg de kipfilets terug in de pan en laat afgedekt op laag vuur circa 15 min. stoven ( de saus mag niet koken). Bestrooi met het groen van de bosui. Lekker met pasta of rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
4 halve kipfilets, 2 eetl. bloem, zout en versgemalen peper, 1 teentje knoflook, 250 g champignons, 2-3 bosuitjes, 50 g braadboter, 1 theelepel gedroogde dragon, ¼ l kippenbouillon, gemaakt van ½ bouillontablet, 1 dl kookroom, scheutje citroensap, allesbinder of aangemaakte maïzena