Kippenragoût in rijstrand

home > hoofdgerechten > Kippenragoût in rijstrand

Breng de kippenbouillon met de kruidnagelen en het laurierblaadje aan de kook en laat de rijst er 20 min. in zwellen. Rasp de geschilde ui en de appel fijn, laat het rassel 3 min. in de witte wijn koken. Roer er de met melk aangemaakte kerriesauspoeder door en laat alles nog 1 min. stoven. Bak de kippenborstfilets in de boter en bak heel kort de schuinafgesneden en met kerriepoeder bestoven plakjes banaan mee. Druk de gekookte rijst in de met olie ingesmeerde rijstrand en keer de massa op een schaal. Snijd het vlees in stukjes, vermeng ze met de saus en doe alles in de rijstrand. Decoreer deze met plakjes banaan en geef er verse sla bij.





Ingrediënten voor 4 personen

4 kippenborstfilets, 3 kopjes kippenbouillon, 2 kruidnagelen, 1 laurierblaadje, 1½ kopje vlugkokende rijst, 1 ui, 1 appel, 1/8 l. witte wijn, 1 pakje kerriesaus, 1/8 l. melk, 20 g boter, 2 bananen, kerrie