Kippensjasliek en rijst met paprika
home > hoofdgerechten > Kippensjasliek en rijst met paprika
Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Bestrooi ze met zout en peper. Verdeel ze met het grootste gedeelte van de bacon over 4 spiesjes. Snijd de overgebleven bacon in dunne plakjes en bak deze uit. Snijd de ui in snippers en de gewassen en ontpitte paprika’s in reepjes en fruit ze heel even in het gesmolten spekvet. Voeg rijst, laurierblad en scherp paprikapoeder toe en giet er de hete kippenbouillon bij. Laat de rijst in ca. 20 min. gaar worden. Gril ondertussen de spiesjes in een met olie ingesmeerde grillpan 8 min. aan alle kanten. Leg de gare spiesjes op de rijst en garneer met veldsla. Geef er een scherpe sjaslieksaus bij die je kant-en-klaar kunt kopen.
Ingrediënten voor 4 personen
375 g kippenfilet, zout, peper, 75 g bacon, 2 uien, 2 paprika’s, 2 kopjes rijst, 1 laurierblad, 1 theel. scherp paprikapoeder, 4 kopjes kippenbouillon, 2 eetl. olie