Knolselderijstampot met mosterdsaus

home > hoofdgerechten > Knolselderijstampot met mosterdsaus

Schil de aardappels en was ze. Haal de schil van de knolselderij, spoel hem af. Snijd de knolselderij in plakken en vervolgens in blokjes. Spoel de bladselderij af en hak ze fijn. Kook de aardappels met wat zout in ca. 20 min. gaar. Kook in een tweede pan in ongeveer de zelfde tijd de blokjes knolselderij gaar. Bereid volgens voorschift de rookworst. Giet de aardappels af en laat ze droog stomen. Giet de knolselderij af. Verwarm de room met de mosterd. Maak van de gekookte aardappels met behulp van een stamper puree. Roer de mosterdroom erdoor. Schep de knolselderij door de puree. Op smaak brengen met peper en zout. Serveer bij deze stampot in stukjes gesneden warme rookworst. Hierbij is lekker een glas goed gekoelde lichtvoetige Beaujolais.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g aardappels (afkokers), 1 kleine knolselderij, 1 bosje bladselderij, zout, peper, 4 eetl. mosterd, 125 ml. slagroom, 1 rookworst (± 350 g)