Lamsfilet met rauwe ham en gestoofde venkel
home > hoofdgerechten > Lamsfilet met rauwe ham en gestoofde venkel
Venkel schoonmaken (venkelgroen bewaren), wassen en in stukken snijden. In pan 1 eetl. boter verhitten. Venkel ca. 5 min. rondom bakken. ½ dl. water erbij schenken en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen. Venkel ca. 15 min. afgedekt heel zachtjes stoven. Intussen op plank 8 plakjes ham, 2 aan 2 naast elkaar leggen. Vlees er haaks opleggen en bestrooien met peper. Ham om vlees wikkelen en vaststeken met cocktailprikker. In pan rest van de boter verhitten. Rest van plakjes ham in ca. 2 min. knapperig bakken. Uit pan op keukenpapier scheppen. Vlees in de zelfde pan in ca. 5 min. bruin bakken, halverwege keren. Intussen crème fraîche en pernod door venkel roeren en op hoog vuur ca. 3 min. iets laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Vlees op vier borden scheppen en venkel met saus ernaast scheppen. Plakje gebakken ham erop leggen (en garneren met venkelgroen). Serveren met gegratineerde aardappels of vlaamse frieten.
Ingrediënten voor 4 personen
2 venkelknollen, 2 eetl. boter, ½ groentenbouillontablet, 12 plakjes rauwe ham, 4 lamsfilet á 125 g, versgemalen peper, 1 bekertje crème fraîche (125 ml.), 1 eetl. pernod, zout, cocktailprikkers