Linzenschotel

home > hoofdgerechten > Linzenschotel

De linzen wassen, de varkensribbetjes met de linzen in 1,5 l water aan de kook brengen, in ca. 1 uur bijna zacht laten koken. De aardappels schillen, wassen, in blokjes snijden, de uien pellen, halveren, in plakjes snijden. De aardappels, soepgroenten, uien, en de rookworst bij de linzen doen, aan de kook brengen, met zout, peper, wat azijn, en de lavasblaadjes op smaak brengen, de linzenschotel in ca. 30 min. gaar laten koken. Het vlees en de worst eruit halen, klein snijden, en weer toevoegen aan de linzenschotel, warm laten worden, de gehakte peterselie er over strooien. Lekker met stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g linzen, 500 g gerookte varkensribbetjes, 1,5 l water, 375 g aardappels, 250 g gesneden soepgroenten, 2 uien, 1 rookworst, zout, peper, azijn, fijngewreven lavasblaadjes, 2 eetl. gehakte peterselie