Maisschotel

home > hoofdgerechten > Maisschotel

Het vlees in ca. 1,5 cm. grote stukken snijden. De boter verhitten, het vlees daarin goeg aanbraden, de ui pellen, snipperen, de paprika’s halveren, steel en zaadlijsten verwijderen, wassen, in reepjes snijden, ui en paprika bij het vlees doen, laten meesmoren, met zout, peper, en cayennepeper op smaak brengen, het water erbij gieten, aan de kook brengen, in ca. 1 uur en 15 min. gaar stoven. De gare erwten, de gare maiskorrels bij het vlees doen, meeverwarmen, de maisschotel met zout en peper op smaak afmaken, met peterselie bestrooien. Lekker met geroosterd witbrood met kruidenboter.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g goelasjvlees (half rund-,half varkensvlees), 1 ui, 2 paprika’s, 250 g gare erwten, 300 g gare maiskorrels, 3/8 l water, zout, peper, cayennepeper, 3 eetl. boter, 2 eetl. gehakte peterselie