Marokkaanse rundvleesschotel
home > hoofdgerechten > Marokkaanse rundvleesschotel
Fruit de ui met de knoflook in de olijfolie en voeg de rundvleesblokjes er aan toe. Laat deze even meebakken. Voeg nu de roerbakgroenten toe en laat even meebakken. Roer de overige ingrediënten en de bouillon erdoor en breng dit geheel aan de kook. Laat het geheel ± 5 min. zachtjes stoven. Bereidt de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en vermeng dit met het rundvleesmengsel. Roer op het laatst de boter erdoor en controleer het op smaak. Schep het geheel in een ruime schaal en bestrooi het met versgehakte peterselie.
Ingrediënten voor 4 personen
350 g voorgekookte couscous, 1 eetl. olijfolie, 1 fijngesnipperde ui, 2 teentjes geperste knoflook, 500 g mager rundvlees (b.v. biefstuk) in blokjes, 1 zakje (250 g) Italiaanse roerbakgroenten, 2 tomaten gepeld en in blokjes, 50 g rozijnen, 100 g kikkererwten uit blik, 1 fijngesneden Spaanse peper zonder zaadjes, 1 eetl. gembersiroop, 1 theel. gemalen komijn, versgemalen peper, zout, 6 dl bouillon, 30 g gesmolten roomboter, 2 eetl. versgehakte peterselie