Mediterrane kippenstoof

home > hoofdgerechten > Mediterrane kippenstoof

Pel de teentjes knoflook en de sjalotjes en snipper ze. Boen de citroenen schoon, rasp van 1 citroen de schil, pers deze citroen en snijd de andere citroen in parten. Snijd de tomaten, olijven en ansjovisfilets in stukjes. Verdeel de kipfilets in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipblokjes rondom lichtbruin. Schep ze uit de pan en bestrooi ze met peper en zout. Fruit de knoflook en sjalotjes 3 min. in het bakvet. Voeg de Italiaanse kruiden, citroenrasp en -sap, tomaten, olijven, ansjovis en wijn toe. Verwarm dit en leg de kip erin. Stoof zachtjes 20 min. tot de kipfilet gaar is. Bind de saus eventueel met allesbinder. Lekker met pasta met een scheutje olijfolie en de parten citroen.





Ingrediënten voor 4 personen

3 teentjes knoflook, 4 slalotjes, 2 citroenen, 5 gedroogde tomaten op olie, 12 zwarte olijven zonder pit, 6 ansjovisfilets, 600 g kipfilet, 3 eetl. olijfolie, peper, zout, 2 eetl. gehakte Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, tijm vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd, 2,5 dl witte wijn, allesbinder