Mixed-grill met kruidenboter en lucifer-aardappeltjes

home > hoofdgerechten > Mixed-grill met kruidenboter en lucifer-aardappeltjes

Roer de roomboter tot room, voeg fijngehakte peterselie, citroensap, zout en peper toe, rol het mengsel in aluminiumfolie en leg de rol in het vriesvak. Leg de plakjes spek ½ min. onder de grill, doe er dan de worstjes bij, gril 4 min. en houd ze warm. Dan de plakken filet en de kalfsniertjes, gril ook 4 min. Bestrooi alles met wat zout en serveer meteen. Geef er in plakjes gesneden kruidenboter bij.





Ingrediënten voor 4 personen

4 plakjes runderfilet á 75 g, 4 plakjes varkensfilet á 75 g, 4 plakjes kalfsnier, 4 Frankforter worstjes, 4 plakken ontbijtspek, 50 g roomboter, gehakte peterselie, ½ theel. citroensap, zout, gemalen zwarte peper
Voor de lucifer-aardappeltjes:
4 grote aardappelen, frituurvet, zout