Mozzarellaburgers met ansjovis en kappertjes

home > hoofdgerechten > Mozzarellaburgers met ansjovis en kappertjes

Verwarm de oven voor op 200º C. Meng 4 eetl. paneermeel, 1 ei, peper, zout en Italiaanse kruiden door het gehakt. Vorm er 8 kleine platte hamburgers van. Haal ze door de rest van het paneermeel en bak ze in de hete olijfolie 3 min. per kant, leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Snijd de vleestomaten in plakken en leg ze op de burgers. Strooi er versgemalen peper over. Leg de plakken mozarella erop en daarop kruiselings de ansjovis, met daarover wat kappertjes. Zet het gerecht 10 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer de mozarellaburgers, bestrooid met bieslook of basilicum, op een broodje





Ingrediënten voor 4 personen

500 g rundergehakt (of kippengehakt), 7 eetl. paneermeel, 1 ei, zout, versgemalen peper,1 eetl. Italiaanse kruiden (vers of diepvries), of 1 theel. gedroogde Italiaanse kruiden, 2 eetl. olijfolie, 2 vleestomaten, 8 plakken mozarella, 1 blikje ansjovis, wat kappertjes, gehakte bieslook of basilicum (vers of diepvries) voor de garnering