Ovenschotel met couscous en kip
home > hoofdgerechten > Ovenschotel met couscous en kip
Oven voorverwarmen op 200°C. Kipfilets in 4 gelijke stukken verdelen. In braadpan olie verhitten en kipfilets in 2 min. licht-bruinbakken. Room met 300 ml water en bouillontablet in pan verwarmen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Peterselie fijnknippen. Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht in partjes verdelen. Peterselie mengen met citroenschil. Tomaat over bodem ovenschaal verdelen. Couscous erover strooien. Heet roommengsel over couscous schenken. Kipfilet bovenop couscous leggen, bestrooien met zout en peper. Ovenschaal afgedekt in oven in 20 min. gaar laten worden. Schotel bestrooien met peterseliemengsel en serveren met citroenpartjes.
Ingrediënten voor 4 personen
ca. 400 g kipfilets, 2 eetl. olijfolie, 1 flesje kookroom, 1 kippenbouillontablet, 600 g tomaten, 30 g verse peterselie, 1 citroen, zout, peper, 250 g couscous, ingevette ovenschaal (inhoud ca. 2 liter)