Paprikaschotel
home > hoofdgerechten > Paprikaschotel
Van de witte kool de buitenste bladeren verwijderen, de kool in vieren delen, de stronk eruit snijden, de kool schaven, wassen, laten uitlekken, 3 uien pellen, snipperen, het spek in blokjes snijden, uitbakken, de ui daarin fruiten, 2 eetl. paprikapoeder erdoor roeren, de witte kool toevoegen, mee laten stoven. Het vleesbouillon erbij gieten, 100 g crème fraîche en 1 eetl. tomatenpuree erdoor roeren, met zout en peper op smaak brengen, aan de kook brengen, ca. 25 min. laten stoven. De aardappels schillen, wassen, in blokjes snijden, inde pan doen, in ca. 20 min. gaar laten stoven. De boterham in koud water weken, uitknijpen, 1 ui pellen, snipperen, beide ingredieënten goed met het gehakt en het ei vermengen, met zout, peper, en paprikapoeder op smaak brengen, van het mengsel balletjes maken. 2 eetl. boter laten smelten, de balletjes daarin rondom goudbruin bakken, in het gare gerecht de balletjes doen. In het midden van de paprikaschotel 3 eetl. crème fraîche scheppen, het gerecht bestrooien met gehakte peterselie.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg witte kool, 3 uien, 200 g doorregen spek, 2 eetl. paprikapoeder, ½ l vleesbouillon, 100 g crème fraîche, 1 eetl. tomatenpuree, 500 g aardappels, zout, peper
voor de balletjes:
1 oude witte boterham, 1 ui, 375 g rundergehakt, 1 ei, zout, peper, paprikapoeder, 2 eetl. boter, 3 eetl. crème fraîche, 2 eetl. gehakte peterselie