Pasta met broccoli en kip
home > hoofdgerechten > Pasta met broccoli en kip
Broccoli in roosjes verdelen, stronk in stukjes snijden. In pan met ruim kokend water en zout penne volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Broccoli in stoompan of afgedekt in stoommandje boven laagje kokend water in 5 min. beetgaar stomen. (of gewoon koken als bloemkool, ± 15 min.). Kipblokjes bestrooien met zout, peper en Italiaanse kruiden. In hapjespan olie verhitten en kipblokjes rondom bruinbakken. Vuur lager zetten en kip nog 3 min. zachtjes bakken. Roomkaas en scheutje pastawater toevoegen en tot romige saus laten binden. Penne afgieten en met broccoli door kipsaus scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Pasta met saus over vier borden verdelen en bestrooien met olijven. Lekker met een groene salade (b.v. veldsla).
Ingrediënten voor 4 personen
800 g broccoli, 300 g penne, 400 g kipfilet in blokjes, 1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden, 2 eetl. olijfolie, 125 g verse roomkaas met knoflook en kruiden, groene olijven met piment in ringetjes, zout, peper