Pastinaakquiche met spekblokjes
home > hoofdgerechten > Pastinaakquiche met spekblokjes
Maak de pastinaak proper en snijd hem in blokjes van 1 à 2 cm. Maak een 3 wortels, 1 grote ajuin en 2 tot 3 aardappelen proper en snijd ook in blokjes. Doe alles in de snelkookpan of stomer en laat gaar worden. Ondertussen bakje 200 g spek in blokjes, en dan voeg je daarbij de groenten. Je rolt een pak bladerdeeg of kruimeldeeg van ongeveer 300 g open en bekleed daarmee een bakvorm van 5 cm hoog. Schep het mengsel in de bakvorm. Roer een 5-tal eieren met een tas melk (of room), kruid naar smaak met peper en zout, en giet
over het mengsel. Laat gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. vast worden. (Hoe meer
ei, hoe sneller dat gaat).
Je kan bij deze quiche ook nog prei, of restjes bloemkool, witte kool,… verwerken. Verder kan je voor je de quiche in de oven doet hem afwerken met schijfjes tomaat. De echte koks maken uiteraard hun deeg zelf.
Ingrediënten voor 4 personen
pastinaak, (pastinaken kan men het best op een koele plek of in de groentela van de koelkast bewaren.) wortel,ui, aardappel, 200 g spek, 5 eieren, melk of room, peper en zout, (blader)deeg