Peultjesschotel
home > hoofdgerechten > Peultjesschotel
Het vlees in reepjes snijden, 3 dl. olie verhitten in een braadpan, daarin het vlees in porties al roerend 3 min. bakken, met zout, en peper op smaak brengen. Het vlees eruit halen, warm houden. De uien pellen, snipperen, en in 3 dl. boter aanbakken, de peultjes punten, wassen, goed uitlekken, bij de ui doen, even mee laten stoven. De basilicumtakjes afspoelen, erbij doen, het hete water erbij gieten, met zout en peper op smaak brengen, afgedekt ca 3 min. laten stoven. De vleestomaten even in kokend water leggen, in koud water laten schikken, ontvellen, steelaanzetten eruit snijden, en in kleine stukjes snijden, bij de peultjes doen, ca. 3 min. mee laten stoven, de reepjes vlees toevoegen, en 3 eetl. sojasaus erdoor roeren. De peultjesschotel 3 min. laten doorstoven. Met zout, peper afmaken. (de basilicumtakjes verwijderen), de fijngeknipte basilicumblaadjes erover strooien, meteen serveren. Lekker met knäckebrot.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g rosbief of rundvlees, 6 eetl. olie, 3 of 4 uien, 400 g peultjes, 2 vleestomaten, 3 eetl. sojasaus, zout, vers gemalen peper, 2 basilicumtakjes, fijngeknipte basilicumblaadjes, ¼ l heet water