Preischotel met tomaten

home > hoofdgerechten > Preischotel met tomaten

De spek in stukjes snijden, de ui pellen, snipperen, in boter de spek en ui glazig bakken. De prei wassen, in smalle reepjes snijden, nogmaals wassen, laten uitlekken, bij het spek doen, even mee laten stoven. De vleesbouillon erbij gieten, aan de kook brengen, ca. 20 min. laten koken. De tomaten ontvellen, in vieren snijden, steelaanzetten eruit snijden, de tomaten bij de prei doen, met zout, 1 mespuntje paprikapoeder, de kerriepoeder, op smaak brengen, in 5 á 10 min. gaar koken. De 4 worstjes in het gerecht meeverwarmen. Met gehakte peterselie bestrooien en serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

150 g doorregen spek, 1 grote ui, 1 eetl. boter, 1,5 kg prei, ½ l vleesbouillon, 4 tomaten, zout, 1 mespuntje paprikapoeder, ½ theel. kerriepoeder, 4 grote knakworstjes, gehakte peterselie