Rijst met gehaktcurry
home > hoofdgerechten > Rijst met gehaktcurry
Kook de rijst met wat zout gaar volgens de verpakking. Bak het gehakt in een braadpan al omscheppend rul. Pel en snipper intussen de ui en de tenen knoflook. Schep de ui, knoflook, kerriepoeder en bloem door het gehakt en bak alles 3 min. op een zacht vuur. Roer regelmatig. Schil intussen de appels en snijd ze in stukjes. Schep de appels en rozijnen door het gehakt en voeg de bouillon toe. Laat het geheel nog zo’n 10 min. zachtjes sudderen. Breng de gehaktcurry op smaak met zout en peper. Schep de rijst in vier diepe borden en schep de curry erover. Strooi de koriander of peterselie erover.
Ingrediënten voor 4 personen
300 g (meergranen) rijst, 400 g rundergehakt, 1ui, 2 tenen knoflook, 1 volle eetl. kerriepoeder, 1 eetl. bloem, 2 appels, 50 g rozijnen, ¼ l. vleesbouillon, zout, versgemalen peper, 2 eetl. fijngehakte koriander of peterselie