Rijst met worstjes in de kasserol

home > hoofdgerechten > Rijst met worstjes in de kasserol

Breng de rijst in de vleesbouillon aan de kook en laat ze ca. 5 min. in de gesloten pan gaar worden. Snijd het spek in kleine stukjes en bak ze op laag vuur uit. Snipper de uien, snijd de gewassen en ontpitte paprika’s in reepjes. Fruit ui en paprika 2-3 min. in het spekvet. Roer de tomatenpuree, de madera, suiker en de in plakjes gesneden champignons door de saus. Voeg de in plakjes gesneden worst toe en verwarm het geheel enkele min. in de oven. Doe de rijst in een vuurvaste schaal, stort de worst en groentemassa erop, strooi er parmezaanse kaas over en laat het gerecht 10 min. gratineren.





Ingrediënten voor 4 personen

3 kopjes snelkookrijst,6 kopjes vleesbouillon (blokjes), 8 plakjes gerookt spek, 3 uien, 2 groene paprika’s, 2 blikjes tomatenpuree, 1 kopje madera, 1 mespuntje suiker, ½ blikje champignons, 4 paar Weense worstjes, 2 eetl. parmezaanse kaas