Risotto alla Milanese

home > hoofdgerechten > Risotto alla Milanese

Smelt de helft van de boter in een grote pan en fruit de fijngehakte ui goudbruin. Roer het merg, als je dat gebruikt, en de rijst erdoor en bak 2 min. Voeg de wijn toe, zet het vuur laag, en kook tot de wijn geabsorbeerd is. Voeg een kopje tegelijk, de heet gemaakte bouillon toe en wacht tot het ene kopje geabsorbeerd is, voor het volgende kopje wordt toegevoegt. Controleer, nadat de helft van de bouillon is toegevoegd, of de rijst gaar is. Als de rijst nog niet gaar is, voeg dan nog een kopje bouillon toe en controleer de rijst weer. Het duurt ongeveer 20 tot 30 min. tot alle bouillon opgebruikt is. Naarmate het einde van de kooktijd nadert, roer je de rijst voortdurend met een vork om aanbakken te voorkomen. Als de rijst gaar is, meng je het saffraanmengsel, de rest van de boter en de kaas erdoor en serveer het geheel. Lekker bij de Osso bucco.(zie ook categorie 4)





Ingrediënten voor 4 personen

350 g Italiaanse rijst, 50 g boter, 1 ui, 25 g rundermerg, (naar keuze) 150 ml. witte wijn, 1 l. kippenbouillon, 4 saffraandraden, 10 min. geweekt in 2 eetl. hete kippenbouillon, 25 g Parmezaanse kaas