Roergebakken kalfsvlees met champignons

home > hoofdgerechten > Roergebakken kalfsvlees met champignons

Snij de kalfsschnitzels in dunne reepjes en bestrooi ze met bloem. Zorg dat de reepjes vlees aan alle kanten licht met bloem bedekt zijn. Verhit de roerbakpan of braadpan en voeg, als deze heet genoeg is wat olijfolie toe. Bak nu het vlees rondom even aan zonder het bruin te laten worden. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat het nog even intrekken. Schep het vlees uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie. Snij de bosui in ringen, de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Bak deze nu in de olie en voeg na 3 min. de wijn of water, en de crème fraiche toe. Doe het vlees terug in de pan en laat het geheel goed warm worden. Strooi voor het serveren wat Parmesaanse kaas over het gerecht. Serveer dit gerecht met pasta of italiaans brood. Doe voor een Italiaans tintje een klein scheutje olijfolie over de pasta.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g kalfsschnitzels, bloem, olijfolie, 3 bosuien, 250 g champignons, 1 gele paprika, 1 dl. witte wijn of water, 1 dl. crème fraiche, Parmesaanse kaas, zout, peper