Rosbief met raki en salie

home > hoofdgerechten > Rosbief met raki en salie

Bestrooi de rosbief met peper. Verhit de olie en bak hierin de plakken vlees 1 min. aan elke kant. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg honing, een snufje zout en de schoongemaakte uitjes met de helft van het loof in ringetjes gesneden, salie en geperste knoflook toe. Pers de helft van de sinaasappel en verdeel de andere helft van de sinaasappel in plakken. Voeg het sap en de raki bij de saus en kook zachtjes 2 min. Leg de rosbief nog even in de warme saus. Garneer met plakken sinaasappel en serveer er krieltjes en sla bij.





Ingrediënten voor 4 personen

4 dikke plakken rosbief (ca. 1 cm. dik), versgemalen peper, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. honing, zout, 1 bosje bosuitjes, een paar takjes verse salie, 1 teentje knoflook, 1 sinaasappel, 1 borrelglaasje raki