Runderreepjes met shii-take en cashewnoten

home > hoofdgerechten > Runderreepjes met shii-take en cashewnoten

Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 4 cm, kook ze 5 min. in water met zout en spoel ze onder koud water af. Snijd de stugge steeltjes van de shii-take (is een bijzondere Paddestoel) en snijd de rest in plakjes. Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan totdat ze gaan geuren. Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en bak de vleesreepjes al omscheppend op een hoog vuur bruin in ongeveer 4-5 min., schep ze uit de pan. Bak de shii-take 3 min. in het bakvet en voeg de snijbonen, de sherry, de sojasaus, 1 dl heet water, het vijfkruidenpoeder (5 Kruidenpoeder bevat: kaneel, steranijs, gember, peper en venkelzaad), peper en zout toe en breng alles aan de kook. Schep het vlees en cashewnoten erdoor en bind het vocht met allesbinder. Lekker met witte rijst met gesneden bosuitjes en rode peper.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g runderreepjes, 500 g snijbonen, 150 g shii-take, 75 g cashenoten (ongezouten), 3 eetl. roerbakolie, 2 eetl. droge sherry, 1½ eetl. sojasaus, ½ theel. 5 kruidenpoeder, 1 eetl. allesbinder, snufje zout en peper