Runderstoofpot met ui en rozijnen

home > hoofdgerechten > Runderstoofpot met ui en rozijnen

Snijd de riblappen in grote dobbelstenen. Bestrooi het vlees met zout en peper. Snipper de gepelde uien. Wel de rozijnen in rode wijn. Verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees snel rondom bruin. Bestrooi het vlees met bloem en schep het om. Giet een halve liter water, beetje bij beetje en steeds roerend, op het vlees. Voeg tussentijds de bouillonblokjes toe. Doe het laurierblad in de pan. Verlaag de hittebron als het vocht kookt en laat het vlees ten minste 2 uur sudderen. Voeg het laatste half uur de rode wijn en de rozijnen toe. Roer ten slotte de room door deze stampot.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g riblappen, 2 uien, 150 g grote rozijnen, 50 g boter, 2 eetl. bloem, 2 vleesbouillontabletten, 1 laurrierblad, 250 ml. rode wijn, 125 ml. kookroom, zout, versgemalen peper