Saucijzen met zuurkool, appel en gebakken uitjes
home > hoofdgerechten > Saucijzen met zuurkool, appel en gebakken uitjes
Spoel de zuurkool af. Pel de uitjes. Snijd de geschilde appels in vieren. Verwijder klokhuizen en pitten. Kook de zuurkool met de stukken appel ongeveer 20 min. in een bodempje water. Verhit 40 g boter in een koekenpan. Leg de gepelde uitjes in de pan en wentel ze door de boter. Leg de takjes rozemarijn bij de uitjes en bestrooi de uitjes met een beetje zout. Doe een deksel op de pan en bak de uitjes ongeveer 15-20 min. op een matig hete hittebron. Verwijder de takjes rozemarijn. Schep de uitjes tijdens het bakken af en toe om. Verhit in een tweede koekenpan 10 g boter en de zonnebloemolie en bak de saucijzen in ongeveer 15 min. gaar en rondom bruin. Giet de zuurkool af. Roer een beetje cayennepeper door de zuurkool. Verdeel de zuurkool en appel, de gestoofde uitjes en saucijzen over de borden.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g zuurkool, 250 g sjalotjes of kleine uitjes, 2 appels 9bijvoorbeeld Jona Gold), 50 g boter, 2 takjes rozemarijn of 2 theel. gedroogd, snufje zout, 1 eetl. zonnebloemolie, 4 saucijzen, snufje cayennepeper