Shepherds Pie als hoofdgerecht

home > hoofdgerechten > Shepherds Pie als hoofdgerecht

Kook de geschilde en in grove stukken gesneden aardappels in water met zout gaar. Stamp de aardappels fijn en breng de puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en boter. Intussen de in grove stukken gesneden geschilde winterpeen koken in weinig water, ± 20 min. tot ze gaar is. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Fruit ze samen in de boter lichtbruin. Voeg het gehakt toe en bak dat rul. Maak het mengsel op smaak met 3 bouillon tabletten, peper en een paar druppels Worcestershiresaus. Giet de wortelen af en voeg ± 5 eetl. kookvocht bij het vleesmengsel. Schep nu de wortelen erdoor en doe het mengsel in een ingevette vuurvaste schotel. Dek het vleesmengsel af met een laag aardappelpuree en bestrooi het geheel met geraspte cheddar. Zet de schotel in de voorverwarmde oven 200ºC. en laat de bovenkant in ± 10-15 min. bruin kleuren.





Ingrediënten voor 4 personen

1½ kg. aardappels, 50 g boter, 1 kg. winterpeen, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 500 g lamsgehakt, 2 eetl. boter, 3 runderbouillon tabletten, peper, zout, nootmuskaat, Worcestershiresaus, 50 g geraspte cheddar of belegen Goudse kaas