Sliptong uit Oostende
home > hoofdgerechten > Sliptong uit Oostende
Oven voorverwarmenn op 175ºC. Sliptongetjes naast elkaar in ovenschaal leggen en met zout en peper bestrooien. Visfond en wijn erover schenken, tijm en laurier toevoegen. Schaal met aluminiumfolie afdekken en vis in ca. 15 min. in oven gaar laten worden. Viskookvocht uit schaal in steelpan schenken, laurier verwijderen. Vis onder folie warmhouden. Kookvocht en koksroom op hoog vuur 1 min. inkoken. Mosselen, garnalen, boter en peterselie door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Saus in warme sauskom bij vis serveren. Lekker met aardappelpuree en snijbonen.
Ingrediënten voor 4 personen
8 sliptongetjes, 150 ml visfond (pot á 380 ml), 100 ml witte wijn, ½ theel. tijm, 2 laurierblaadjes, 100 ml koksroom (b.v. room culinair pakje á 200 ml, Campina), 75 g gekookte mosselen, 100 g Hollandse garnalen, 25 g koude boter, 2 takjes peterselie fijngeknipt, zout, peper, aluminiumfolie, ovenschaal ingevet