Souvlaki

home > hoofdgerechten > Souvlaki

Verwarm de oven voor op 200°C. Schep het vlees in een ruime kom en meng met de olijfolie, citroensap, knoflook, oregano, tijm, laurier en de ui. Breng het mengsel op smaak met zout en versgemalen peper. Laat dit 5 min. intrekken. Maak in de tussentijd de salade door alle ingrediënten in een ruime kom te mengen en met de limone dressing te besprenkelen. Koel bewaren tot gebruik. Het vlees in een grote ruime koekenpan op hoog vuur, krokant bakken. Bak niet al het vlees tegelijk, maar bij voorkeur in 2 keer. Het geheel koelt anders teveel af en wordt dan niet krokant. Houd het eerste gebakken vlees even warm in de oven totdat de rest ook is gebakken. Tegelijkertijd de pitabroodjes in de oven goudbruin laten worden (ca. 5 min.). Schep het vlees op voorverwarmde bordjes en schep er wat van de salade naast. Garneer met de warme pitabroodjes en serveer de knoflooksaus apart. Bestrooi het vlees met de verbrokkelde feta en 1 eetl. peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g varkens- of lamsvleesreepjes, 1 fijngesneden grote ui, 1 uitgeperste teen knoflook, 4 eetl. olijfolie, 3 eetl. citroensap, zout, versgemalen peper, 2 theel. oregano, 1 theel. tijm, 1 verkruimeld laurierblad, 1 eetl. peterselie, 50 g verbrokkelde fetakaas, 8 mini pitabroodjes of 4 gewone pitabroodjes, 4 eetl. knoflooksaus

voor de salade:

12 zwarte olijven, 1 ui in ringen, ½ komkommer in plakken, 12 kerstomaatjes, 5 eetl. limone dressing, 1 eetl. gehakte peterselie, 2 eetl. feta