Spaans stoofvlees
home > hoofdgerechten > Spaans stoofvlees
Snijd het vlees in dobbelstenen en strooi er paprikapoeder, peper en zout over. Pel de uien en snipper ze. Snijd de salami in reepjes. Fruit de ui in boter met olijfolie. Voeg het vlees toe en bak het zachtjes 5 min. Giet de bouillon erbij. Laat dit alles 2 uur op een lage stand stoven met een deksel op de pan. Voeg dan de in stukken gesneden worteltjes en de olijven toe. Laat het vlees met de groenten nog eens 45 min. zachtjes stoven. Voeg dan de tuinbonen en de reepjes salami toe en verwarm nog 15 min. Bestrooi dit Spaanse gerecht met gehakte peterselie. Dit gerecht kan gecombineerd worden met cous cous of witte rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
750 g runderlappen, 1 eetl. paprikapoeder, peper, zout, 2 uien, 200 g salami, 50 g boter, 2 eetl. olijfolie, 3 dl bouillon (van tablet of uit pot), 300 g geschrapte worteltjes, 20 zwarte olijven, 450 g tuinbonen (diepvries), 3 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)