Spaanse rijstschotel éénpans gerecht

home > hoofdgerechten > Spaanse rijstschotel éénpans gerecht

Snijd de soorten vlees in hapklare stukken.Verwarm de olie in een grote, platte pan of in een platte ovenschotel. Braad daarin achtereenvolgens de vleessoorten snel aan alle zijden bruin. Doe er vervolgens de in julienne gesneden paprika’s en de klein gesnipperde ui bij en laat die ook kleuren onder voortdurend omscheppen. Wanneer dit is gebeurd, de in kleine stukken gesneden tomaten erbij doen. Giet er nu een 1 kopje water op en de 4 kopjes rijst samen met de saffraan erbij doen. Op matig vuur alles gaar laten worden. De pan behoeft niet te worden afgedekt. Wanneer de rijst alle water heeft opgezogen, er weer een kopje water bij doen. Dit herhalen tot alles bijna gaar is. Hoe langzamer deze schotel bereidt wordt, hoe beter de vermenging van de smaken wordt. In het laatste kwartier de schotel garneren met de garnalen, en met de mosselen. Dit niet te lang van te voren doen anders worden de mosselen taai. Peper en zout naar smaak. Warm stokbrood is hier erg lekker bij.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g kipfilet, 200 g konijn, 200 g varkensvlees (hamlappen), 400 g mosselen (schoongemaakt mosselvlees), 100 g hollandse garnalen, 4 eetl. olie, 4 paprika’s, 2 uien, 8 tomaten, 4 kopjes rijst ½ blik boontjes, 3 draadjes saffraan of ½ pakje kleurpoeder, 1 eetl. zout, 1 theel. peper